CÉGALAPÍTÁS ELŐTT

 CÉGALAPÍTÁS ELŐTT

Cégalapítás előttVállalkoznál, de nem tudod hogyan is kezdj hozzá a cégalapítás előtt? Olvasd tovább segítünk!!!

Nem könnyű egy vállalkozást elindítani és sikerre vinni, de ha van egy jó ötleted és ambíciód, persze rendelkezel a szükséges tőkével is, akkor nem lehetetlen.

Szükséged lesz egy könyvelőre aki már az első lépésekben veled tart, mert egy rossz választás megpecsételheti a céged sorsát.

Bemutatom neked a leggyakoribb vállalkozási formákat és, hogy kinek ajánljuk!

EGYÉNI VÁLLALKOZÁS

Jelenleg a legegyszerűbb és leggyorsabb vállalkozási forma. Kezdő, kis tőkével rendelkező magánszemélyek számára javasoljuk. Alapítási költsége nincs. Szüneteltethető, és bármikor megszüntethető.

Indításához egy ügyfélkapura és egy könyvelőre van szükség. Néhány perc alatt élő adószámot kapsz és már indíthatod a vállalkozásodat.

Többféle adózási mód közül választhatsz, cégalapítás előtt személyes tanácsadásunkon megkeressük a számodra legideálisabb megoldást!

 

BETÉTI TÁRSASÁG

Alapításához ügyvédi közreműködés és legalább két tag szükséges. A beltagnak a felelőssége korlátlan azaz teljes magánvagyonával is felel, míg a kültag a vagyoni betétje erejéig vonható felelősségre. A társaságnak szüksége lesz egy cégnévre amelyben a betéti társaság elnevezést fel kell tüntetni.

Induló törzstőke minimum nincs.

A kisadózói jogkör bevezetésével a BT alapítása újra népszerű, hiszen a kis-kezdő vállalkozásoknak rendkívül kedvező adózási lehetőséget kínál.

A Bt azonnali megszüntetésére nincs lehetőség, általában végelszámolással szüntethető meg.

A cégalapítás előtt (BT) a lentebb részletezett kérdésekre kell a választ megkeresned!

Alapítás költségei: ügyvédi munkadíj, illeték: 25.000,- ft, járulékos költségek

 

KFT ALAPÍTÁS

A társaságot már akár egy tag is alapíthatja, de természetesen kettő vagy több tagja is lehet.

Az alapításhoz ügyvédi közreműködés szükséges. A társaságnak itt is szüksége lesz cégnévre,amelyben a korlátolt felelősségű társaság elnevezést kell feltüntetni.

Induló törzstőke 3.000.000,- ft, ezt az összeget azonban nem kötelező teljes összegben alapításkor a vállalkozás rendelkezésére bocsátani, ennek a lehetőségnek a konkrét szabályozását a Ptk. írja elő. Illetve lehetőség van a tőke apportbeli rendezésére is.

Előnye, hogy a tag, tagok felelőssége korlátolt és alapíthatja akár egy személy is, valamint ha magasabb presztízsű, hosszú távon működő komoly céget szeretnél mindenképpen Kft-t ajánlanánk.

Hátránya pl. a Bt-vel szemben, hogy van tőkeminimum, nem válaszható a kisadózói kör

Alapítás költségei: ügyvédi munkadíj, illeték: 50.000,-ft, járulékos költségek (JÜB lekérdezés, tulajdoni lap ktgei)

 

CÉGALAPÍTÁS ELŐTT ÁLLSZ DE MÁR DÖNTÖTTÉL ÉS VÁLLALKOZOL? VÁRJ!!

EZEKET A KÉRDÉSEKET MÉG MEG KELL VÁLASZOLNOD:

 

Cégalapítás előtt_1-A cégalapítás előtt van-e 36 órát meghaladó főállásod? mert ha nincs, akkor bármelyik vállalkozási formát is válaszd, főállású vállalkozó leszel és minimum a minimálbér járulékait meg kell fizetned havonta

– Tevékenységed előír –e szükséges végzettséget? ha igen, akkor neked vagy alkalmazottadnak, vagy a cég tagjai közül valakinek rendelkezni kell a végzettséget igazoló jogosítvánnyal

– Első évben milyen árbevétellel tervezel? Illetve választasz –e áfakört? ennek megválaszolására keress fel egy szakembert mert sok minden befolyásolja az áfakörbe való tartozás lehetőségét vagy kötelezettségét

-Kiválasztottad-e a szakmakódokat, teáor kódokat? ha még nem akkor a www.ksh.hu oldalon minden jegyzéket megtalálsz

– A cégalapítás előtt el kell döntened, hogy hol lesz a székhelyed? ha nem saját tulajdonú helyen akkor székhelyhasználati hozzájárulás szükséges, illetve székhelyszolgáltatót is kereshetsz

– Tisztában vagy vele, hogy szükséges- e számodra vállalkozói bankszámlát nyitnod? annak függvényében, hogy milyen feltételek mellett indítod a vállalkozásodat tájékoztatunk ebbéli kötelezettségedről

– Választottál cégnevet? ha igen akkor itt ellenőrizheted le, hogy nem foglalt-e az általad igényelt név

www.e-cegjegyzek.hu

 

 


„Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik, az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted „

Marcus Aurelius